понеделник, 28 септември 2009 г.

HC! То бе истинско, то бе ъндърграунд

- Henry Rollins - Black Flag, S.O.A
“По този въпрос мисля, че това е все едно, когато попитали Дюк Елингтън: „Какво мислите за джаза?”, за който се носи слух, че бил отговорил: „Ако трябва да питате, никога няма да разберете.” Когато попитали Лайтнин Хопкинс какво е блусът за него, вместо отговор той започнал да свири на китарата си. Смятам, че това е вид отговор на този въпрос. Това е начин на съществуване. Това е поглед през прозореца към квартала или ситуацията, в която живеем. Като музикална форма, това е прост, директен начин да се изрази това, което е вътре в човека, извън него. Това не е хай-тек изкривяване на музиката и никога няма да бъде.”
Roger Miret - Agnostic Front
„Хардкорът е начин на живот. Това не е нещо, за което просто четеш на случаен флаер, това е цяло едно движение. Не можеш просто да слушаш хардкор, да си правиш татуировки и да си член на хардкор клубове. Не, това е дълбоко чувство на гордост и нещо специално, към което човек принадлежи и което човек трябва да прегърне, да се закълне в него и да му се посвети изцяло. Хардкорът бе резултат от най-старите пънк банди, станали част от Ню Уейва и оставили агресията празна. Това освобождаване от гнева и непрежението е последвано от оправданото насилие. Хардкорът е чист музикален и лиричен адреналин, той е истински поглед върху обществото без филтри, без правила, без пълнежи”.
- Jimmy Gestapo - Murphy's law
„За мен хардкорът са ежедневните реалности, изразявани чрез музиката”.
- Kevin Seconds - 7 Seconds
„За мен хардкорът означава и винаги е означавал интелигентна, искрена, провокираща музика, миксирана с агресия, поведение и хумор. Ударите на сърцето са сладки и одухотворени.”
- Danny Diablo a.k.a Lord Ezec - Skarhead, Ice pick
„Хардкорът е братовчедът на пънк рока и метъла. Метъл китарата прави хардкора. За мен хардкорът е начин на живот. Не каприз. Хардкор душевността e това, което повечето от нас на сцената, притежават. Тя също е най-голямата причина, поради която повечето от нас са разорени. По дяволите!”
- Tommy rat - Warzone, Trip 6
“За мен хардкорът не е просто музика, а начин на живот. Всеки забравя или никога не е осъзнавал, че хардкорът е разклонение на пънка. За мен това бе едно „бягство” от парада на ежедневието, което ме обкръжава, това бе моето освобождение и все още е, до някаква степен. То бе истинско, то бе ъндърграунд.”

Няма коментари: